Sanja Aleksić Kovačević izabrana za novu predsednicu Saveta Univerziteta u Beogradu 1Foto: Univerzitet u Beogradu

Sanja Aleksić Kovačević, profesorka Fakulteta veterinarske medicine, izabrana je za novu predsednicu Saveta Univerziteta u Beogradu, na upravo završenoj sednici tog tela.

Prema saznanjima Danasa, ona je dobila 31 glas, od 34 prisutna člana Saveta.

Za njenog zamenika izabran je Slaviša Stanković, profesor Biološkog fakulteta. On je dobio podršku 33 člana Saveta.

Profesorka Aleksić Kovačević je šef Katedre za patologiju Fakulteta veterinarske medicine.

Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu, a usavršavala se na univerzitetima u Nemačkoj, Švajcarskoj, Kanadi i Brazilu, uz rukovođenje i učešće u brojnim projektima, sa objavljenih više od 220 naučnih radova, dve monografije i dva udžbenika.

Zahvaljujući članovima Saveta na iskazanom poverenju, predsednica je istakla da će njen rad, kao i do sada, biti uvek u najboljem interesu Univerziteta u Beogradu, te da će se Savet zasedati i odlučivati u akademskoj atmosferi, saopštio je UB.

Rektor UB Vladan Đokić je zahvalio dosadašnjem predsedniku Saveta UB Aleksandru Popoviću na doprinosu koji je dao Univerzitetu u Beogradu.

“Verujem da će nova predsednica raditi u takvom duhu da će doprineti ugledu naše univerzitetske zajednice. Rektorski kolegijum će se truditi da najbolje moguće sarađuje sa Savetom kao vrhovnim telom koje donosi ključne odluke, kako bismo svi zajedno radili na korist našeg Univerziteta.” istakao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari