Pre, otprilike, mesec dana PD „Centar Kragujevac“, sistem kome pripada i požarevačka Elektromorava dobila je novog rukovodioca.Ekonomista Sanja Tucaković preuzela je ovu odgovornu dužnost, a prisustvo na obeležavanju slave svih električara Svetog ilije u Požarevcu. bilo joj je jedno od prvih pojavljivanja u javnosti kao direktora ovog velikog elektrodistributivnog sistema.


To je bila i prilika da razgovaramo sa njom oko trenutne situacije u PD „Centar“ Kragujevac i planovima za budućnost. Osnovna ideja joj je, kako je kazala, da dobro poboljša a loše ispravi. Činjenica da je osoba nežnijeg pola joj ne smeta da se uhvati u koštac sa problemima koji su bili predviđeni za mnogo iskusnije menadžere, u zemlji Srbiji uglavnom muškog pola.

– U sklopu promena u našoj zemlji, eto desilo se i to da budem prva žena na čelu jednog privrednog društva iz oblasti elektrodistribucije. Sigurna sam da neću imati problema sa kolegama, a ni sa koleginicama. Tu i ne pravim razliku, jedino što mi se čini da su dame disciplinovanije i odgovornije. – kaže Sanja Tucaković napominjući da najviše ceni timski rad koji namerava da sprovodi.

Direktorka PD „Centar“ Kragujevac ne krije da ima ambicija za uspon na hijerarhijskoj lestvici elektroenergegtskog sektora u Srbiji, ali napominje da će ukoliko se to desi, ili ne desi jedini zaslužni biti njeni rezultati na ovom nameštenju.

Na kraju je zaposlenima u ED „Elektromorava“ Požarevac obećala da će u njoj uvek imati kolegijalnu podršku za sve njihove napore na zadacima poboljšanja poslovanja, ali je takođe poslala opomenu za sve one koji ne troše racionalno svoje radno vreme. Za njih će, kako je kazala, iskoristiti sve svoje nadležnosti predviđene statutom koji reguliše kazne i sankcije radnika PD „Centar“ Kragujevac, u oštrom tonu završila je Sanja Tucaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari