SANU bez podela 1

Izvršni odbor Srpske akademija nauke i umetnosti saopštio je danas da SANU neometano radi bez ikakvih pripisanih joj unutrašnjih podela, poštujući i uvažavajući razlike u mišljenjima i stavovima svojih članova.

Izvršni odbor u saopštenju ističe da ne želi i smatra iracionalnim da putem medija polemiše sa stavovima bilo kog člana SANU o radu unutar Akademije, s obzirom na to da postoje ustanovljeni mehanizmi i praksa koji omogućavaju slobodno i otvoreno iznošenje mišljenja i pogleda i zauzimanje zajedničkih stavova na demokratskim principima.

U saopštenju se ukazuje da je rad Akademije u potpunosti dostupan uvidu javnosti, što omogućuje svim zainteresovanim da se upoznaju sa svim za njih relevantnim činjenicama.

SANU u saopštenju podseća da su se, tokom proteklih dana, nekoliko puta u sredstvima informisanja oglasili zabrinuti građani, potaknuti javno izrečenim ponovljenim tvrdnjama jednog od članova Srpske akademija nauka i umetnosti, koje je Izvršni odbor SANU već ranije ocenio kao neistinite i nepotkrepljene optužbe.

SANU ne može da odgovara na konstatacije koje su apsolutno neistinite i da se pravda zbog okolnosti koje ne postoje, naglašava Izvršni odbor Akademije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari