Šapić: Beograd postao metropola po svim parametrima, metro više nije fantazmagorija 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je u poslednjih deset godina kako je na vlasti Srpska napredna stranka (SNS), i u poslednjih godinu dana kada je on bio gradonačelnik, Beograd „postao metropola po svim parametrima“, po tome koliko je urađeno ulica, vrtića, ali i po tome što je počela izgradnja metroa, koji više „nije fantazmagorija“.

Šapić, koji je i kandidat za gradonačelnika na listi „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“, je na koktelu sa mladima iz SNS-a u Sava Centru rekao da je naselje Beograd na vodi prevazišlo okvire glavnog grada, i postalo „simbol razvoja čitave zemlje“.

Prema njegovim rečima, Beograd je postao i „glavni centar regiona, gde dolaze ljudi koji žele ne samo da se provedu, već i da se upoznaju sa našom kulturno-istorijskom baštinom“.

„Posle 50 godina počeo je da se gradi najveći infrastrukturni projekat na nacionalnom nivou, to je beogradski metro. Beogradski metro više nije fantazmagorija“, kazao je Šapić.

Kako je naveo, da je gradnja metroa počela građani mogu da vide na Makišu, gde je mašina koja se namenski naručuje za neko podneblje za bušenje tunela, dok će metro postati „objektivna realnost“ za dve, tri godine, a njime će se građani voziti 2028. – 2030. godine.

„Beograd je danas grad koji čeka na nova tri mosta. Pre samo 15 dana uz pomoć Vlade Srbije spojili smo projekat Starog savskog mosta, to jest Novog savskog mosta, sa projektom tunela u zajednički projekat, koji smo nazvali mali metro. To je projekat koji će suštinski da promeni saobraćajnu sliku grada“, rekao je Šapić.

Ocenio je da se ugostiteljstvo u Beogradu „strhovito brzo razvija“, a da kvalitet restorana „spada u sam svetski vrh“.

„Uspeli smo da napravimo pravu evropsku metropolu, ali ne koja je hladna, koja je u betonu, već metropolu u koju svako želi da dođe“, kazao je Šapić.

On je pozvao da u nedelju, 17. decembra svi izađu na izbore da pokažu „šta znači zdrav, napredan, progresivan, human Beograd“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari