Šapić najavio krivičnu prijavu protiv svih koji su "Grad doveli u ovu situaciju": Spreman sam da snosim odgovornost 1Foto: Beoinfo

Grad će tužiti Kentkart, firmu koja se bavila naplatom karata u prestonici, za odštetu zbog toga što su 2011. i 2021. potpisani štetni ugovori za Beograd, rekao je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda. Šapić je rekao da će Grad podneti krivičnu prijavu protiv onih koji su „Grad doveli u ovu situaciju“.

„Podnećemo krivične prijave protiv svih onih koji su potpisali štetne ugovore i koji su doveli Grad Beograd u ovu situaciju“, rekao je Šapić
Ko su konkretno ta lica, kako je rekao, da li ona koji su formalno potpisivali ugovore li ne, u to neće ulaziti oni već će sve prepustiti Tužilaštvu.

„Sigurno ćemo biti tuženi za raskid ugovora, jer ne postoji u ugovoru parametar na osnovu kojeg možete da raskinete ugovor ako je štetan. Ko će biti ljudi s druge strane, ne znam, ko su odgovorni neću da ulazim, isto je i sa gradom Beogradom. Da li je gradonačelnik kriv, da li je formalno potpisivao, dao nalog – to ćemo da vidimo“, rekao je Šapić.

Na podsećanje novinarke N1 da je bio deo gradske vlasti 2011, kada su prvi ugovori potpisani Šapić je rekao da je „ukoliko sudski proces utvrdi da je učestvovao, spreman da snosi odgovornost bez izuzeća“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari