Šapić o gradskom prevozu: U roku od dve godine oporavićemo vozni park, neće biti vozila starijeg od četiri godine 1Foto: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će se kroz dve godine potpuno oporaviti vozni park, da neće biti vozila starijeg od tri, četiri godine, da će biti kupljeno novih 50 tramvaja, kao i da će biti postavljene informativne table i nadstrešnice na svim beogradskim stajalištima.

„Fali nam još pet odsto da izjednačimo novčani prihod koji je bio prošle godine, a karta je duplo jeftinija. To znači da duplo veći broj Beograđana danas plaća kartu nego pre samo šest meseci“, rekao je Šapić Prvoj televiziji govoreći o prodaji karata za javni gradski saobraćaj.

Šapić je ocenio da su dojave o bombama u poslednjih mesec i po postale neizdržive kao i da su pre tri dana iz Gradsko saobraćajnog preduzeća podneli krivičnu prijavu jer postoji sumnja da dva autobusa koja su se zapalila u Beogradu predstavljaju diverziju.

Komentarišući rezultate koje je postigao kao gradonačelnik rekao je da je zadovoljan stvarima koje je uradio i da ne postoji stvar od koje je odsutao.

„Objektivno nije bilo puno vremena, tek nakon prvog mandata ljudi počinju da primećuju šta ste radili“, kazao je on.

Ocenio je da su najvažnije stvari koje su donete strateške, a to su socijalne mere koje su donete u proteklih godinu dana, od vrtića, udžbenika, povećanja plata u predškolskim ustanovama, pojeftinjenje prevoza, besplatnog ulaza na bazen tokom leta.

„Pored infrastrukture je izuzetno važna briga o ljudima i socijalni program. Ja sam na Novom Beogradu to radio, od besplatnih školica sporta, besplatnog engleskog jezika, paketića“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari