Šapić otvorio Beogradske dane porodice: Pomažimo jedni druge, svi smo jedna velika porodica 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas Beogradske dane porodice, koji će trajati dva meseca, poručivši da je važno da se ljudi međusobno pomažu, jer su svi u ovoj državi, kako je naveo, jedna velika porodica.

„Porodica je nukles društva, ali je u velikim iskušenjima, tradiocinalna porodica danas teško opstaje“, istakao je Šapić sa velike bine u centru grada, na Trgu Republike, gde su roditelji uglavnom došli sa decom, koja su gledala u zabavljače na štulama, klovnove, članove Svibora u srednjevekovnoj opremi.

Šapić je najavio da će tokom dva meseca biti niz kulturno-umetničkih programa, turnira, radionica, sportskih takmičenja, naglasivši da će to biti i reafirmacija tradiconalnih vrednosti koje, kako je rekao, gube trku sa vremenom.

„Probajmo da bar za ovo vreme sklonimo u stranu crne stvari koje nas sa svih strana često opterećuju. Imam utisak da su u medijima, zbog klikova, prevladale crne hronike“, rekao je Šapić.

On je naveo da je u manifestaciju, koja se održava po drugi put, prošlogodišnja je trajala jedan vikend, uloženo puno sredstava i energije kako bi postala nešto po čemu će se Beograđani i Beograd prepoznavati.

„Beograd je uvek bio grad otvorenog srca i širokog zagrlja, tako će i ostati“, rekao je Šapić, na svečanom otvaranju Beogradskih dana porodice, koje zvaničo počinju u ponedeljak, 15. aprila i traju da 15. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari