Šapić: Podnećemo krivične prijave protiv demonstranata na Savskom nasipu (VIDEO) 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izajvio je večeras gostujući u emisiji Više od vesti na Insajder TV, da će podneti krivične prijave protiv građana koji protestuju na Savskom nasipu.

„Ne možemo da stajemo zato što se skupilo 50 ili 100 ljudi i svesno šire lažne informacije, na kraju krajeva podnećemo krivične prijave za širenje panike, što je krivično delo“, izjavio je Šapić.

On je prokomentarisao i krivičnu prijavu koju su, zbog mogućih poplava na Novom Beogradu, protiv izvođača radova na Savskom nasipu podneli kopredsednici stranke Zajedno Nebojša Zelenović i Biljana Stojković i narodni poslanik Đorđe Miketić.

„Sud će na kraju krajeva da odluči da li je bio ugrožen Novi Beograd i da li su informacije koje su u plasirali u javnost bile širenje panike“, rekao je Šapić.

Šapić je ocenio da mu je BIRN zbog tekstova o imovini u Trstu naneo veću štetu od 12 miliona dinara koliko je tražio, ali da nema razloga da brinu ako su pisali istinu.

„Oni su objavili da ja nisam prijavio ništa, a Agencija je potvrdila da je prijava podneta u zakonskom roku i da je čak imala uvid u moj kupoprodajni ugovor, koji ja nisam dužan da dostavim. Ako oni nisu slagali, tužba će biti odbijena, biće proglašeni nevinim i neće morati da plate. Ja mislim da su oni meni naneli štetu veću do 120 miliona. Ne postoji novac koji može da nadoknadi štetu koja je naneta kada nekoga optužite za nešto što nije uradio“, rekao je Šapić i odgovorio da ne zna šta su slap tužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari