Šarčević: Dogovor o udžbenicima na bosanskom jeziku

Ostavite komentar


  1. Bosanski, srpski,crnski,gorski,hrvatski, vojvodjanski? HAHAHAHAHHAH

  2. Stav SANU je da bosanski jezik ne postoji i Bošnjaci u Srbiji nisu nacionalna manjina čija je matica u BiH. Prema tome kao domicilno stanovništvo u Srbiji bi trebalo da uče po planu i programu Srbije. Štampanje udžbenika na bošnjačkoj ili bosanskom kao i na crnogorskom (jezicima koji su procentualno manje zastupljeni i u CG i u BiH) je na štetu srpskog jezika a i državnosti ukoliko decu učimo da je R.S. genocidna država, da je u Srebrenici bio genocid i da smo agresori i npr. da Meša Selimović nije srpski pisac. Isto važi za CG gde se srpski pisac Njegoš proglašava genocidnim.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.