Francuski predsednik Nikola Sarkozi juče je doputovao u Avganistan u znak podrške tamošnjim francuskim trupama pošto je prethodnog dana izvršen jedan od najsmrtonosnijih napada na francuske snage u inostranstvu. U zasedi koju su postavili talibanski borci u istočnom delu prestonice Kabul ubijeno je 10 francuskih vojnika dok je 21 ranjen.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi juče je doputovao u Avganistan u znak podrške tamošnjim francuskim trupama pošto je prethodnog dana izvršen jedan od najsmrtonosnijih napada na francuske snage u inostranstvu. U zasedi koju su postavili talibanski borci u istočnom delu prestonice Kabul ubijeno je 10 francuskih vojnika dok je 21 ranjen. Sarkozi je istakao da je njegova zemlja u obavezi da se bori protiv terorizma te će misija u Avganistanu biti nastavljena.
Francuska planira da pošalje 700 vojnika u Avganistan do kraja avgusta, tako da će francuske snage u ovoj zemlji brojati 2.600 pripadnika. Pošto je juče stigao u Avganistan u društvu francuskog ministra spoljnih poslova Bernara Kušnera i ministra odbrane Herv Morina, Sarkozija je u NATO bazi u Kabulu pozdravila garda i intonirana je francuska nacionalna himna. Francuski lider takođe se sastao sa avganistanskim predsednikom Hamidom Karzaijem u predsedničkoj palati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari