Saša Radulović objasnio kako je izlečio lajmsku bolest 1Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUISEN

Saša Radulović, predsednik stranke Dosta je bilo, objavio je na svom Fejsbuk profilu kako je izlečio lajamsku bolest.

On je podelio lično iskustvo kao primer „koji može da pomogne ljudima koji imaju slične probleme, ne kao medicinski savet, već kao informacija o tome kako je jedan čovek prošao kroz lečenje lajmske bolesti“.

„U januaru 2020.godine u mojoj 55. godini mi je dijagnostikovana lajmska bolest u trećem stadijumu. Lekar mi je rekao da me je najverovatnije ujeo krpelj, mada se ne sećam se da se to desilo. Bolest izaziva bakterija Borelia Burgdorferi. Najteži oblik ove bolesti je lajmska neuroborelioza koja oštećuje centralni i periferni nervni sistem koji upravlja organima. Lekar mi je utvrdio simptome ove bolesti. Krajnja posledica je otkazivanje organa i smrt“, napisao je Radulović.

On je naveo da nije znao da ga je ujeo krpelj, već je kod kardiologa koji je ujedno i neurolog otišao zbog probadanja u predelu srca.

„Počeo sam da se osećam umorno i da nemam energije za ceo dan. U to vreme sam dva puta vozio bicikl po Adi po 20 kilometara i bio sam u dobroj kondiciji. Ali rekoh sebi imam 55. godina po prvi i poslednji put u životu i da možda umor dolazi sa godinama. Lekar mi je odmah rekao da nije normalno da se osećam umorno i da to nije normalno ni za mnogo starije ljude“, napisao je Radulović, koji je detaljno opisao kako je teklo njegovo lečenje.

On je naglasio da sve što je napisao nije terapija i uputio čitaoce da se konsultuju sa svojim lekarom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari