Saslušan osumnjičeni za ubistvo vanbračne supruge na Voždovcu 1Foto: BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu saslušan je Nemanja Š. (41) zbog sumnje da je 21. juna 2024. godine lišio života svoju vanbračnu suprugu S.R. (50) koju je prethodno zlostavljao, saopšteno je iz VJT.

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu, dodaje se u saopštenju.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Nemanji Š. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, prenosi N1.

Osumnjičenom se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 10, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

„Postoje osnovi sumnje da je Nemanja Š. 21. juna u večernjim časovima, nakon verbalne rasprave, rukama i nogama naneo više udaraca S.R. po telu, kao i najmanje jedan udarac u predelu glave čvrstim predmetom, usled kojih povreda je oštećena preminula.

Takođe se sumnja da je Nemanja Š. kontinuirano od zasnivanja vanbračne zajednice u prethodnih 10 godina, zlostavljao S.R, tako što ju je tukao, ponižavao, kontrolisao njeno kretanje, druženje i raspolagao njenim novčanim prihodima“, ukazuje se u saopštenju VJT.

Ubistvo S.R. je 11. femicid ove godine u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari