Saslušan vozač autobusa koji je sleteo sa auto-puta kod Leskovca 1Foto: Aleksandar Savić

Vozaču M. Ž. (57), koji je upravljao autobusom koji je sleteo sa auto-puta kod Leskovca, određen je pritvor nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, javlja JuGmedia.

Ovim povodom oglasilo se i tužilaštvo, a u saopštenju se navodi da je vozač osumnjičen da je počinio teško delo portiv bezbednosti javnog saobraćaja, piše Kurir.

„Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu je 22. avgusta priveden M.Ž. (57) iz Stanišića kod Sombora, koji je po odobrenju Osnovnog javnog tužioca zadržan zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u vezi saobraćajne nezgode koja se dogodila 21. avgusta u 5.25 časova na državnom putu IA reda broj A1, u mestu Pečenjevce. Nakon saslušanja osumnjičenog, Osnovnom sudu u Leskovcu stavljen je predlog za određivanje pritvora, koji je od strane Osnovnog suda i određen“, napisano je u saopštenju.

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju na auto-putu kod mesta Pečenjevce, u kojoj je stradala Nina Nićiforović (34), turistički vodič iz Novog Sada, kada se prevrnuo autobus koji je vraćao turiste iz Grčke.

U nesreći je povređeno 27 ljudi, koji su zbrinuti u leskovačkoj i niškoj bolnici, a među njima je i dvoje dece.

Očevici su posle tragedije ispričali da je „šofer lepo vozio, a da su sleteli sa potpuno ravnog puta, odjednom“.
Redakciji Kurira potom se javilo nekoliko turista, koji su ispričali da je taj autobus 19. avgusta krenuo u Grčku, a da se pokvario već kod Vranja, te da su vozači nekako uspeli da otklone kvar i nastave put.

Pošto je grupa turista stigla na more, druga grupa je istim autobusom krenula nazad za Srbiju i tada se desila saobraćajna nezgoda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari