Niš: Majci čije je dete preminulo od opekotina vrelom vodom određen pritvor 1Osnovno javno tuđilaštvo u Nišu Foto: N1

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio je večeras pritvor do 30 dana Nišlijki T.S. (32) koja je osumnjičena da je svojim nemarom doprinela smrti trogodišnjeg sina.

Osumnjičena se na današnjem saslušanju u niškom Osnovnom javnom tužilaštvu branila ćutanjem.

Dete je preminulo nakon što je 28. januara pod nerazjašnjenim okolnostima zadobilo opekotine vrelom vodom, a majka ga nije odvela u zdravstvenu ustanovu kako bi dobio pomoć.

Prema nezvaničnim izvorima, T.S. je prethodno navodno kazala da je njen sin sam ušao u kupatilo, odvrnuo slavinu i popario se vrelom vodom.

Ona ga je, po sopstvenim rečima, namazala kremom protiv opekotina i stavila da spava, ali ga je pred zoru zatekla mortvog, te pozvala Hitnu pomoć.

Dečakovo telo upućeno je u Institut za sudsku medicinu na obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti.

Nezvanični izvori su kazali da je protiv osumnjičene T.S. podneta krivična prijava zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Ukoliko se veštačenjem ustanovi da ona nije u stanju da brine o svom potomstvu, T.S. može biti i lišena roditeljskog prava.

Krivična prijava je podneta i protiv njene majke, jer je bila u stanu kada je dete povređeno, a nije mu pružila pomoć.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari