Saslušana osmočlana kriminalna grupa zbog trgovine marihuanom u Albaniji i Srbiji 1Foto: N. K.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica i to: M. S, P. S, Z, M. M, M. M, S. N, S. Đ. i M. S. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl 246. stav 5 u vezi stava 1 KZ.

Javno tužilašto za organizovani kriminal je nakon saslušanja sedmorice osumnjičenih koji su dostupni nadležnim organima Srbije predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

Osumnjičeni su se branili ćutanjem.

Kako navode u Tužilaštvu, ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12.2. 2020. do 16. 3 2020. na teritoriji Albanije i Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana. Samo u jednoj od zaplena (2. 3. 2020. ) pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin. U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari