Savez 90/Zelenih Srbije: Zajednički da stanemo uz Savu Manojlovića 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Savez 90/Zelenih Srbije saopštio je danas da je Savo Manojlović svojim minulim radom postao trn u oku režima jer u njemu vide veliku potencijalnu opasnost, budući da je on svojim delovanjem već uspešno inicirao decembarske blokade koje su rezultirale padom Zakona o eksproprijaciji i izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

“Problem” je, kako su naveli, u tome što Manojlović i dalje nameće pitanje sudbine Rio Tinta, kao jedno od ključnih ekoloških problema, što, dodali su, smatraju  legitimnim pravom i građanskom obavezom.

„Nova godina donela je pojačanu režimsku agendu i napade na Manojlovića od strane Nebojše Krstića, Vladimira Đukanovića i sličnih, kao na istaknutu figuru koja pokušava da se suprotstavi vladajućoj koaliciji i njenom štetnom delovanju, a posebno zato jer to radi uspešno, inicirajući delotvorne inicijative i radikalnije proteste sa konkretnim zahtevima“, navedeno je u pisanoj izjavi Saveza 90/Zelenih Srbije.

Oni su istakli da podržavaju sve afirmativne aktivnosti i proteste inicijative “Kreni-Promeni”, i da je sada vreme da svi stanu uz Savu Manojlovića i budeu dosledni do ispunjenja zahteva.

„Pozivamo i ostale opozicione organizacije da podrže Manojlovića i javno pokažu solidarnost i zajedništvo, dok se problem sa Rio Tintom i zvanično ne završi“, zaključili su iz Saveza 90/Zelenih Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari