Vlajić (Savez 90/Zelenih Srbije): Nismo novi POKS, ne postoje dve frakcije, Vlaškalić je podneo ostavku 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Stevan Vlajić, u izjavi za Danas, odgovarajući na optužbe Đure Vlaškalića da se lažno predstavlja kao predsednik stranke Savez90/Zelenih Srbije, kaže da je izabran na predsednika od strane Skupštine stranke, nakon što je Vlaškalić podneo ostavku, koju je kasnije potvrdila ista ta skupština.

Vlaškalić tvrdi i da je on predsednik stranke.

“Đura Vlaškalić se pokazao kao politički samoubica i potpuni amater koji ima neke neostvarene ambicije i želju da se zakači na državni budžet. Te njegove peripetije su pokušaji da ima na svojoj strani neki politički entitet kako bi zloupotrebio opozicione glasače i njih ne treba shvatiti ozbiljno jer se on pokazao kao neozbiljan“, kaže Vlajić.

Vlajić kaže da je šokiran ovim Vlaškalićevim postupkom, te da je Vlaškalić “neozbiljan pojedinac koji želi na štetu cele opozicije da poentira“. To je, kaže, Vlaškalić radio od početka, te su zbog toga predložili njegovu smenu sa mesta predsednika stranke.

Vlajić (Savez 90/Zelenih Srbije): Nismo novi POKS, ne postoje dve frakcije, Vlaškalić je podneo ostavku 2
“Đura Vlaškalić“ Foto: Savez 90/Zelenih Srbije

Upitan kako će rešiti ovaj stranački problem Vlajić kaže da ili će urediti organizaciju ili će napraviti novu. Nije stvar u predstavljanju ko je predsednik, nego u načinu na koji neka opcija deluje, tačnije da li ide u skladu sa interesima opozicionog javnog mnjenja ili ne, dodaje.

Vlajić kaže i da on, kao nijedan potpredsednik Saveza90/Zelenih Srbije neće učestovati u Zelenom kongresu koji je najavila Čabradijeva Zelena stranka, članica Saveza90, a na kojoj bi trebalo da bude najavljen izlazak na izbore, ove stranke. Neće prisustvovati niti jedan odbor Saveza90 iz centralne Srbije, dok za vojvođanske odbore Vlajić ne zna hoće li učestvovati, jer, kako kaže, ne može da zna “da li je Đura nešto radio iza leđa“.

“Svakako ćemo biti protiv izlaska na izbore, jer samo jaka lista može da izađe na izbore. Sve ostalo je neodgovorno“, napominje on.

“Nismo novi POKS, nemamo dve frakcije. Sa jedne strane postoji grupa ozbiljnih i ostvarenih ljudi, koji ne moraju da idu na izbore, a sa druge strane je ekipa politikanata iz garnitura bivših vlasti koja ništa osim državnih poslova u životu nije imala“, zaključuje Vlajić.

Podsetimo nakon što je Danas objavio saopštenje Saveza 90/Zelenih Srbije, u kom se navodi da je predsedništvo na čelu sa predsednikom Stevanom Vlajićem donelo odluku da ova stranka na izbore neće izaći i da će dati podršku celokupnoj opoziciji, naša redakcija je dobila demanti Đure Vlaškalića u kom tvrdi da Vlajić nije i nikada nije bio predsednik ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari