Savez antifašista Vojvodine: Stop nasilju prema migrantima 1Foto: sav-ns.wixsite.com

Savez antifašista Vojvodine apelovao je danas na građanke i građane da se ne odazivaju pozivima na mržnju i progon drugih i drugačijih, podsećajući da je Srbija potpisala brojne međunarodne konvencije na osnovu kojih je obavezna da migrantima koliko je moguće pruži pomoć.

Savez antifašista Vojvodine izrazio je zabrinutost oko priprema za održavanje protesta protiv migranata u Kikindi, koji je putem društvenih mreža najavljivan za četvrtak, 27. februar u 11 časova.

„Na društvenim mrežama pojavilo se obaveštenje da skup organizuje Republikanska stranka na platou ispred Katoličke crkve u centru Kikinde. Ovaj status se širi na različitim profilima uz poziv svim građanima, bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost, da se okupe u što većem broju pod parolama „Stop nasilju migranata“ i „Stop migracionim centrima“. Govor mržnje i izazivanje panike među stanovništvom koje nesavesni mediji i društvene mreže svakodnevno spinuju neproverenim informacijama o naseljavanju velikog broja migranata u Kikindi, okolini i šire u Vojvodini, predstavljaju temelj za ozbiljnu eskalaciju nasilja u društvu u kome je svaka sigurnost pod velikim znakom pitanja“, navodi Savez antifašista Vojvodine u saopštenju i poručuje „Stop nasilju prema migrantima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari