Savo Manojlović o ranjavanju u Štrpcu: U enklavama žive deca od 18 godina koja su odrastala i žive u strahu 1foto FoNet Zoran Mrđa

Direktor kampanje tima Kreni-Promeni Savo Manojlović, nakon ranjavanja I. S. (11) i M. S. (21) kod Štrpca, na Kosovu i Metohiji, da neverovatno deluje da nakon decenija, kako je ocenio, velikih priča i političarenja i na međunarodnom i na domaćem nivou Srbima u enklavama na KiM niko nije probao da konkretno reši osnovne životne stvari.

– Srbi u enklavama sigurno žive najteže, a čini mi se da se ne posvećuje dovoljno pažnje njima. Meni se čini da na celom Kosmetu, a naročito u enklavama imate situaciju da je ljudima ugrožena osnovna bezbednost i neka elementarna prava. Umesto da se tim ljudima reše osnovni životni problemi, da mogu da koriste svoju imovinu neometano ili zamislite tu privilegiju da na selu prošetate do šume i uzmete badnjak, ovi ljudi se koriste kao sitniš u diplomatskim igrama“, poručio je Manojlović.

On je napomenuo da u enklavama i sada žive deca od 18 godina koja su odrastala i žive u strahu za svoju i bezbednost svoje porodice.

Nakon što su S. S. (11) i M. S. (21) ranjeni danas u Gotovuši kod Štrpca, na Kosovu i Metohiji, kada je, po saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, koja je i otkrila njihove inicijale, na njih pucao Albanac iz vozila u pokretu, lokalni Srbi su blokirali put u znak protesta, tražeći da napadači budu uhvaćeni. Informaciju da je pucano iz vozila u pokretu, potvrdila je i Kosovska policija.

Kosovska policija privela je potencijalnog napadača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari