Savo ManojlovicFoto: FoNet/ Milica Vučković

Direktor kampanje pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović podneće sudu predlog da se po službenoj dužnosti Željku Mitroviću i Milomiru Mariću delimično ili u potpunosti oduzme poslovna sposobnost, saopšteno je iz ove organizacije. 

Kako navode iz Pokreta, prema zakonima Republike Srbije punoletno lice koje u svojim postupcima neposredno ugrožava sopstvena prava i interese ili prava i interese drugih lica može biti delimično lišeno poslovne sposobnosti i može mu se odrediti staratelj. 

“U TV duelu na Radio Televiziji Vojvodine gospodin Mitrović nije izgledao i nije se ponašao dobro. I kao pravnik i kao čovek osetio sam duboku zabrinutost. Sudu ću između ostalog dostaviti i snimak navedene emisije kao dokaz da bi gospodin Željko Mitrović trebalo da bude lišen poslovne sposobnosti. Što se tiče gospodina Milomira Marić, sud može pogledati bilo koju njegovu emisiju“ – saopštio je Manojlović.

On je takođe ukazao REM-u da, iako se sada ne mogu dodavati posebni kriterijumi, pitanje poslovne sposobnosti urednika ili vlasnika televizije koja konkuriše za nacionalnu frekvenciju, može biti od izuzetnog značaja kao pokazatelj na koji će se način koristiti nacionalna frekvencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari