Savremeno sanitetsko vozilo za Zdravstveni centar Kladovo 1Foto: J. B. K.

Među zdravstvenim ustanovama u Srbiji kojima je Ministarstvo zdravlja doniralo savremena sanitetska vozila je i Zdravstveni centar Kladovo. U voznom parku ove zdravstvene ustanove od skora je savremeno sanitetsko vozilo zahvaljujući kome će biti olakšan transport pacijenata do tercijarnih ustanova širom Srbije.

Savremeno sanitetsko vozilo vredno je oko pet miliona dinara i značajna je donacija za Zdravstveni centar Kladovo, ocenjuju nadležni, pojašnjavajući da ova kao i druge donacija Ministarstva zdravlja doprinose unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga.

Kladovski Zdravstveni centar već je za blagovremeno dijagnostikovanje bolesti pacijenata dobio
digitalni rendgen aparat za blagovremeno dijagnostikovanje bolesti pacijenata, kao i stubni gastroskop i kolonoskop najnovije generacije.

Opremanje ove zdravstvene ustanove biće nastavljeno kroz nabavku dijagnostičkih medicinskih aparata koju sprovodi Ministarstvo zdravlja, kroz koju će bolnica u Kladovu dobiti najsavremeniji CT skener i dva digitalna rendgen aparata.

Zdravstveni centar u Kladovu će preko Ministarstva zdravlja relizovati i u međuvremenu potpisani ugovor o o isporuci kineske donacije.

Radi se o paketu medicinske opreme koji između ostalog sadrži aparat za anasteziju, dva respiratora, inkubator za bebe, transportni inkubator, infuzione pumpe, sanitetsko vozilo i drugu opremu koja će doprineti da pacijenti dobiju kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari