SBB fondacija donirala novac za opremanje stručne biblioteke u Kragujevcu 1Foto: SBB

SBB fondacija je danas donirala novac Udruženju građana “Edukos” za formiranje naučno-popularne i stručne biblioteke namenjene učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu.

Biblioteka će se nalaziti u prostorijama Osnovne škole “Radoje Domanović”, a donaciju u vrednosti od 270.000 dinara ispred SBB fondacije uručila je Ana Stekić.

“Dobre stvari ne treba menjati, zato se SBB fondacija i ove godine tradicionalno odrekla kupovine novogodišnjih poklona poslovnim partnerima i donirala novac neprofitnim organizacijama, udruženjima i institucijama kojima je pomoć potrebna. Za biblioteku u Kragujevcu opredelili smo donaciju za kupovinu 500 naučno-popularnih knjiga i časopisa, kao i formiranje naučno-popularne i stručne biblioteke za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola. Srećni smo što smo podržali ideju Udruženja građana “Edukos” da realizuje projekat koji će nesumnjivo biti od velikog značaja za ovaj grad u kome je SBB i nastao”, izjavila je Ana Stekić iz SBB fondacije.

Biblioteka će pretežno sadržati knjige i časopise koji nisu dostupni putem interneta, a članove biblioteke činiće oko 2.000 nastavnika i učenika osnovnih i srednjih škola iz Kragujevca i ostalih gradova u Srbiji.

“Veliko hvala SBB fondaciji što je prepoznala značaj i donirala novac za formiranja biblioteke koja će sadržati nekoliko stotina naučno – popularnih knjiga i časopisa domaćih i stranih autora. Cilj otvaranja biblioteke je da svi učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola imaju mogućnost da svoja znanja iz oblasti nauke obogate na zanimljiviji i nesvakidašnji način. Ova jedinstvena naučno – popularna biblioteka će početi sa radom od narednog meseca i biće dostupna za korišćenje potpuno besplatno”, rekao je Miloš Milosavljević iz Udruženja građana “Edukos”.

SBB fondacija tradicionalno svake godine izdvaja 10.000 evra za donacije neprofitnim organizacijama i udruženjima, a pored Udruženja “Edukos”, novac je doniran i Udruženju roditelja dece sa autizmom „Svoj svet“ za realizaciju projekta „Centar za autizam“, kao i Osnovnoj školi za slabovidu decu „Veljko Radmanović“ za kupovinu jakni i rančeva za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari