Sbijagas priključuje Linglong na gasnu mrežu, deo Zrenjanina bez grejanja 1Zrenjanin Foto: M. P.

Javno preduzeće Srbijagas u Zrenjaninu će tokom sutrašnjeg dana priključiti kinesku fabriku preumatika u izgradnji Linglong na gasnu mrežu.

Kako su najavili u ovom preduzeću, radovi će se izvoditi u sredu, u periodu od 8 do 20 časova zbog čega će deo Zrenjanina i dva naseljena mesta ostati bez snabdevanja prirodnim gasom.

Zbog izvođenja radova na gasnim objektima radne jedinice Transport, doćiće do kraćeg poremećaja u isporuci prirodnog gasa za potrošače koji se tim energentom snabdevaju sa glavne merne regulacione stanice, a to su Gradska toplana, Panonska Termoelektrana, kao i gasno merne regulacione stanice Metind i Servo Mihalj.

Zbog ovog prekida u snabdevanju prirodnim gasom bez grejanja će ostaiti 7000 korisnika daljinskog grejanja, jer Toplana neće raditi, kao i domaćinstva koja koriste gas u Mužlji, Mužljanskoj koloniji, Ečki i Stajićevu.

Ostali potrošači prirodnog gasa trebali bi da imaju redovno snabdevanje, s obzirom da Zrenjanin kao veće gasno čvorište u zemlji ima razgranatu distributivnu mrežu od sredine osamdesetih godina prošlog veka.

Snabdevanje gasom vrši se preko prstenaste mreže, kako je objašnjeno Danasu, pa tokom većih radova ne moraju svi potrošači da budu isključeni. Očekivani završetak radova Srbijagas najavila je za 20 časova u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari