Sedmogodišnja akreditacija za Opštu bolnicu u Smederevu 1Foto: Podunavlje.info

Vladimir Arsenović v.d. direktora Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, uručio je danas sertifikat o akreditaciji Opšte bolnice „Sveti Luka“ Smederevo, v.d. direktoru Opšte bolnice „Sveti Luka“ Smederevo prim. mr sci. dr med. Nenadu Đorđeviću, prenosi Podunavlje.info.

Opšta bolnica „Sveti Luka“ Smederevo dobila je akreditaciju na sedam godina, a prethodna akreditacija je bila izdata na tri godine, što govori, kako kažu u ovoj ustanovi, o značajnom napretku Opšte bolnice „Sveti Luka“ Smederevo po pitanju primene svih usvojenih procedura, ali i po pitanju drugih aspekata rada iz 15 oblasti, prema utvrđenim akreditacijskim standardima.

Agencija za akreditaciju je pohvalila rukovodstvo za trud uložen na organizaciji i sprovođenju procesa akreditacije, organizujući i ohrabrujući zaposlene koji su aktivno učestvovali u samom procesu. Pohvaljen je timski rad i stvaranje okruženja u kojem se propoznaje kvalitetan rad, profesionalizam, te je na taj način i stvorena radna sredina koja je otvorena za razvoj i promene.

Lečenje pacijenata se odvija u skladu sa najnovijim smernicama, kadar je stručan i velika pažnja posvećena je kontinuiranoj edukaciji, pa svojim znanjem i zalaganjem doprinosi brzom i kvalitetnom dijagnostičkom i terapijskom pristupu pacijentu, razvijena je kontinuirana saradnja sa svim renomiranim stručnjacima, posebno iz oblasti hirurgije, zdravstvena dokumentacija se vodi uredno, u papirnoj i elektronskoj formi od prijema do otpusta pacijenta.

Opšta bolnica ‘Sveti Luka’ Smederevo akreditaciju shvata kao kontinuirani proces usmeren ka dosezanju višeg nivoa efikasnosti u radu i unapređenju nivoa i dostupnosti zdravstvenih usluga koje pružamo našim korisnicima, a saradnju sa Agencijom za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, dobijene smernice za aktivnosti na unapređenju kvaliteta rada i bezbednosti pacijenta, kao i stručnu podršku u toku tog procesa, smatramo vrlo značajnom za realizaciju naših ciljeva.”

Na kraju, prim. mr sci. dr med. Nenad Đorđević, v.d. direktora Opšte bolnice „Sveti Luka“ Smederevo, se izvinio prisutnima, zato što je, usled hitnog i neodložnog sastanka u Ministarstvu zdravlja u Beogradu u vezi sa preventivnim pregledima, svečanost napustio pre završetka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari