Opština Kladovo dobiće Plan razvoja za period od sedam godina čija se izrada finansira iz sredstava Nemačko – srpske razvojne saradnje u okviru projekta „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ koji sprovodi GIZ.

Plan razvoja za period od sedam godina, čija je izrada započela, u opštini Kladovo vodiće Koordinacioni timkoji čine predstavnici lokalne samouprave, a tokom procesa izrade značajnu ulogu inaće i Partnerski forum.

– Kao primer dobre prakse širokog uključivanja zainteresovanih strana u proces planiranja i dobar instrument za konsultacije i stvaranje partnerstva, Partnerski forum je zamišljen da bude konsultativno telo za potrebe pripreme i praćenja sprovođenja dugoročnih planskih dokumenata, kao što je Plan razvoja jedinica lokalnih samouprava – pojašnjavaju nadležni.

Partnerski forum pruža mogućnost okupanja i uključivanja predstavnika lokalne zajednice, privatnog i civilnog sektora u rad tematskih radnih grupa i ima značajnu ulogu u sprovođenju procesa konsultacija tokom izrade Plana razvoja, kao i kasnije u sprovođenju.

Izrada Plana razvoja se finansira iz sredstava Nemačko – srpske razvojne saradnje u okviru projekta „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ koji sprovodi GIZ. Pružanje podrške pri izradi Plana razvoja realizuju Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Balkanski centar za regulatornu reformu, u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari