Ukoliko 24. marta ne bude održana sednica Skupštine opštine Trgovište u ovoj ekstremno nerazvijenoj opštini Pčinjskog okruga silom zakona biće uvedene vanredne mere i raspušten opštinski parlament.

– Tačno je da u dva navrata tokom prošle nedelje nismo uspeli da obezbedimo skupštinsku većinu i održimo sednicu, pa nam preti uvođenje privremenih mera što mislim da nikome u ovom trenutku ne odgovara – rekao je novinarima Radoslav Jordanović, predsednik SO Trgovište.

Sednica skupštine nije održana jer kako kažu u trgoviškoj opštini odbornik Demokratske stranke (DS) Dragiša Mihajlović nezadovoljan radom skupštine i lokalne samouprave odbija da prisustvuje sednicama, navodeći da „vlast u opštini funkcioniše u interesu vladajuće koalicije, a ne u interesu građana“. Parlament u Trgovištu broji 25 odbornika, a vladajući većinu sa 13 odbornika čine G17 plus, SPS i DS, pa izostanak odbornika demokrata blokira održavanje skupštinskih sednica.

– Događa nam se ono što se događa i u drugim sredinama. Pojedini odbornici kao da su osetili da je sada vreme za nekakav lov u mutnom pa nam stalno ispostavljaju zahteve koji dovode u pitanje opstanak sadašnje vladajuće koalicije – ocenio je Jordanović.

Očekuje se da će u rešavanje skupštinske krize u Trgovištu biti uključen i Okružni odbor DS u Vranju, kako bi se izbeglo uvođenje privremenih mera, a samim tim i održavanje vanrednih izbora koji bi dodatno otežali socijalno ekonomsku krizu u ovoj opštini sa oko sedam hiljada stanovnika.

Ostavka predsednika Nove Srbije

Vranje – Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije u Vranju i narodni poslanik ove stranke Radoslav Mojsilović podneo je ostavku na čelnu funkciju u vranjskom odboru. Ostavka je obrazložena „ličnim razlozima“, a do izbora novog predsednika vršilac dužnosti predsednika biće Slobodan Nešić, advokat koji je do sada bio potpredsednik vranjskog odbora NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari