Sednica Gradskog veća: Zrenjaninski „Vodovod“ se priprema za privatnog partnera, novi Statut za Apotekarsku ustanovu 1Foto: M.P.

Prošle i pretprošle godine gradski većnici u Zrenjaninu bezbroj puta su podizali ruku za usaglašavanje akta Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ da bi se omogućila poslovna saradnja Fabrike vode i ovog javnog preduzeća.

Od vode, pa ni od saradnje, nije bilo ništa, a danas je na dnevnom redu prve ovogodišnje sednice Gradskog veća bilo prilagođavanje akta „Vodovoda i kanalizacije“ zbog izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadne vode i partnerstva sa privatnom firmom, koja će tu uslugu vršiti.

-Današnjom odlukom regulisali smo način funkcionisanja JKP “Vodovod i kanalizacija”, nakon gradnje postojenja i dobijanja upotrebne dozvole – izjavio je medijima nakon sednice Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Gradski većnici danas su usvojili i novi statut Apotekarske ustanove. Iako su zrenjaninske apoteke ugovorom na 15 godina date koncesiaru Apotekama Janković, Apotekarska ustanova i dalje postoji.

U njoj je zaposlen samo direktor. Novim statutom regulisana je kompletna delatnost ustanove, a posebnim aktom i radno vreme, koje će se primenjivati nakon isteka koncesionog ugovora. U budžetu je za funkcionisanje ustanove za ovu godinu planirano 4,1 miliona dinara, koliko iznose prihodi i rashodi.

U finansijskom planu i planu rada “Apoteke Zrenjanin” za ovu godinu, koji je krajem prošle godine usvojen na sednici Skupštine grada, navodi se da za platu direktora godišnje ode 2,5 miliona dinara. Takođe, 410.000 dinara ide za doprinose, a 50.000 dinara za putne troškove.

Planirano je da se za stručne usluge, u koje spadaju i naknade članovima Upravnog i Nadzornog odbora, ove godine izdvoji 657.000 dinara.

Većnici su usvojili i izveštaj o radu gradske budžetske inspekcije, koja je kontrolisala trošenje budžetskih para u Zrenjaninskoj gimnaziji, Predškolskoj ustanovi  još nekim ustanovama koje grad finansira.

Odbornici su se saglasili da Gradska stambena agencija pokrije deo gubitka, kao i da JKP “Vodovod i kanalizacija”  deo opreme za vodomere, koja ovom preduzeću nije potrebna ustupi bez naknade JP “Vodovod i kanalizacija” iz Trebinja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari