Šef SZO za Srbiju: Zbog zagađenja vazduha u Srbiji godišnje umre 3.600 osoba

Ostavite komentar


  1. Borska trovačnica

    Svaka čast Vrbasu, ali najzagađenije i najotrovanije mesto na evropskoj geografskoj karti u zadnjem periodu je grad Bor sa okolinom. One priče da je kvalitet vazduha u Bor bolji od onog iz 1903. godine, pre početka rudarenja. Osim toga industrijske vode i Borska reka su ambijenti sa svim mogućim trovanjima, U vazduhu su skoncentrisani svi mogući otrovi i štetne materije od žive, arsena, sumpor-dioksida, kadmijuma itd. Borani piju vodu tvrdoće 14 nemačkih stepena. Ujutru u Boru leži topionički gas kao jezero u kom ne može da se pliva, a može se ugušiti. Od onih 3600 ljudi koji godišnje nastradaju od zagađenog vazduha u Srbiji, ako je to tačno, koliko borana i lepe boranke pobegnu od zagađenja na onaj svet? Mnogo. Vlasti jedva su prodali RTB Bor, nakon promašenih i unakaženih investicija, tehnologije i preskupe promašaje od strane Spaskovskog i njegove kamarile i mentorstva od strane njegovog vođe.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.