Šekler: Korišćenje Pavlovićeve masti u nosu protiv korone primitivan način razmišljanja 1Milenko Šekler Foto: printscreen N1

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler rekao je danas u „Uranku“ na K1 televiziji da je eksperimentisao sa Ivermektinom i naglasio da je korišćenje Pavlovićeve masti u nosu protiv korone primitivan način razmišljanja.

„Ivermektin je stari lek koji je iskorenio mnoge zarane bolesti i dugo se upotrebljava i u veterinarskoj i humanoj medicini. Ja sam zimos eksperimentisao sa Ivermektinom na grupi životinja, tako što sam ih zarazio virusom korona životinja, koji ne prelazi na ljude. Nisam dobio antivirusno dejstvo, imao sam istu količinu virusa i kod životinja koje su dobijale Ivermektin i kod onih koje nisu. Mnogi ljudi Ivermektin koriste uz dodatnu terapiju i onda ne možete da znate da li je on pomogao ili je u pitanju drugi lek iz terapije“, rekao je Šekler.

On je ovom prilikom rekao i svoje mišljenje u vezi sa korišćenjem Pavlovićeve masti protiv korona virusa.

„To što je Pavlovićeva mast završila u nosu, mogla je i svinjska, to je primitivan način razmišljanja. Jedini efekat ako omastite nos je da neće moći da vam ulaze lagane leteće stvari“, istakao je i dodao da ga ne čudi što je prodaja Pavlovićeve masti skočila za 20 odsto.

„To je kao reklama za bilo koji proizvod. Ceo sistem potrošačkog društva se bazira na reklamiranju i prodaji do besvesti. Na osnovu reklame kupujete, tražite posao, putujete, glasate i zadužujete se – sve vam je reklama, a sve ostalo je ništa“, rekao je Šekler.

Naglasio je i da antivakseri nisu samo problem u Srbiji.

„Antivakcioni pokret je stigao kod nas iz Zapadne Evrope, a kod nas se sve loše mnogo lako primi. Propagiranje antivakcerskih stavova iz zapadnih zemalja se izuzetno dobro primio u bivšim socijalističkim evropskim državama. Tim ljudima je ostala percepcija da je ono što država traži sigurno pogrešno, čak i Rusija ima ogroman problem sa vakcinacijom. Dok su ispitivanja u Americi pokazala da bi bi oni najradije primili Sputnjik vakcinu, jer više veruju državnim firmama nego privatnim, a siguran sam kada bi se u Rusiji dozvolila Fajzer vakcina da bi Rusi na nju nagrnuli kao kada se otvorio Mekdonalds“, naveo je on.

Šekler, kako je rekao, smatra da će do kraja sveta ostati podela Srba, a i da je vakcinacija dobar primer toga.

„Da Srbija ima milijardu stanovnika poput Indije, mi se ne bismo vakcinisali do kraja ovog sveta, a oni su do sada vakcinisali 80% svojih građana. Mi bismo se do kraja svađali je l’ treba ili ne treba da se vakcinišemo. Kinezi dnevno vakcinišu 23 miliona stanovnika, a mi ne možemo da prebacimo 2.000 i to kada se dobro nategnemo“, zaključio je Šekler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari