Selaković ispratio donaciju Rumuniji za lečenje obolelih od kovida 1Foto: Beta/MSP

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković ispratio je danas pomoć Rumuniji, koja se sastoji od lekova i kiseonika za lečenje obolelih od kovida-19, donaciju koju je uputila Vlada na inicijativu predsednika države Aleksandra Vučića.

Rumuniji je poslato oko 6.500 komada lekova i oko 900 litara koncentratora kiseonika, a isporuci, ispred Palate Srbija, je prisustvovala i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju.

Ona je zahvalila Vladi Srbije i predsedniku Vučiću na donaciji koja je, kako je istakla, još jedan dokaz prijateljstva i solidarnosti dve zemlje.

„Nisam očekivala da će situacija u Rumuniji biti tako loša. Veoma cenimo gest Srbije, ovo je dokaz da smo tu jedni za druge i to je najvažnije“, poručila je Davidoju.

Selaković je rekao da su Rumuni sada u možda najtežem talasu borbe protiv kovid-19 i izrazio uverenje da će pomoć spasiti moge živote.

Izrazio je zahvalnost na donaciji vakcina iz Rumunije Srbiji u julu.

On je iskoristio priliku da pozove gradjane Srbije, koji to još nisu učinili, da se vakcinišu i naveo da je Srbija nabavila dovoljno vakcina i da je gradjanima pružila mogućnost da biraju koju će primiti.

„Ukoliko to ne budu radili bojim se da neće biti kraja ovoj pošasti“, rekao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari