Seminar i sajam visokog obrazovanja Kine i Srbije sutra u Novom Sadu 1Foto: Univerzitet u Novom Sadu

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, sutra od 10 do 16 časova, održaće se seminar o unapređenju saradnje između Kine i Srbije u oblasti visokog obrazovanja. U okviru skupa biće organizovan sajam na kojem će se predstaviti 35 visoko rangiranih univerziteta u NR Kini.

Jednodnevni skup pod nazivom Seminar i sajam visokog obrazovanja Kine i Srbije (China – Serbia Higher Education Seminar and Exibition) biće organizovan u dva dela. U prvom delu, od 10 do 12 časova, u okviru Seminara o visokom obrazovanju koji će obuhvatiti prezentacije nekoliko univerziteta iz Srbije i Kine, biće vođeni razgovori posvećeni saradnji i aktivnostima izgradnje zajedničkih kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja između Srbije i Kine. Na seminaru će biti predstavljene sledeće teme: izazovi i mogućnosti studentske mobilnosti, međunarodni studentski servis, kvalitet i internacionalizacija.

U drugom delu skupa, od 13.30 do 16 časova biće organizovan Sajam visokog obrazovanja, u okviru kojeg će se kineski univerziteti predstaviti na pojedinačnim štandovima u holu Rektorata. Sajam predstavlja jedinstvenu priliku za uspostavljanje bilateralne saradnje kroz direktnu komunikaciju sa kineskim univerzitetima, prvenstveno u području razmene akademskog osoblja i studenata na svim nivoima, ali i razvoja zajedničkih studijskih programa, kao i naučno-istraživačke saradnje.

„U neposrednom razgovoru sa predstavnicima kineskih univerziteta, akademska i šira javnost imaće mogućnost da iz prve ruke dobije informacije o studijskim programima i uslovima studiranja na kineskim univerzitetima, kao i stipendijama za mobilnost akademskog osoblja i studenata. Seminar i sajam visokog obrazovanja Kina – Srbija koji će biti održan u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu 10. oktobra 2018. godine deo je aktivnosti Univerziteta na unapređenju saradnje sa visoko obrazovnim institucijama u NR Kini“, navodi se u saopštenju Univerziteta u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.