Sen-Lo: Unaprediti dečija prava 1Foto: FoNet/Ministarstvo pravde

Unapređenje dečjih prava u Srbiji ide u dobrom smeru, ali je potrebno još puno raditi na tom planu, posebno u oblasti zaštite dece od nasilja i prinudnog braka, izjavio je danas direktor Kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Lo u razgovoru sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Nela Kuburović primila u oproštajnu posetu Sen-Loa koji je posebno naglasio posvećenost Ministarstva pravde u zaštiti ljudskih prava i prava deteta.

Na sastanku je istaknuta dugogodišnja uspešna saradnja Ministarstva pravde i UNICEF-a u oblasti zaštite prava deteta.

Nela Kuburović je rekla da će Savet za suzbijanje nasilja u porodici, koji je Vlada formirala po osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti deci žrtvama porodičnog nasilja, u smislu vođenja precizne evidencije i postupanja organa u tim slučajevima.

Ona je takođe ukazala da je u toku izrada novog zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela, kao i da će se kroz izmene procesnih zakona dodatno unaprediti položaj i prava deteta, kako kao svedoka, tako i kao okrivljenih u sudskom postupku, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari