Senat UB jednoglasno poništio diplomu Siniše Malog

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno odlučio

Ostavite komentar


  1. Nikad boljem ministru finansija u srpskoj istoriji, ponisten je doktorat zbog kradje. On ce i dalje biti ministar finansija dok ne postane premijer. Razlozi zbog koga mu je ponisten doktorat u novijoj istoriji Srbije su preporuka za napredovanje u drzavnoj sluzbi. Verni glasaci SNS-a spremite se za „spontane“ mitinge podrske protiv ove, ocigledno. „politicke“ odluke.

  2. Da l’ je moguće? Pa kud studentu generacije sa treće godine studija? Gde vam je duša, kako će sad da živi, radi i prehranjuje porodicu? Biće prinuđen da proda neki od 20-ak stanova sa bugarskog primorja, da povuče novac sa offshore računa.

    1. Ministru finansija , plagijatoru , laznom doktoru , zbog ne placanja poreza i kredita Bugarska poreska sluzba je oduzela 5 stanova na Bugarskoj rivijeri tako da mu je “ ostalo samo “ 19 ….Boze …boze …ministar finansija R . Srbije a ne placati poreze.u zemlji clanici EU gde poseduje imovinu ( legalno stecenu ili ne ) ….to mogu samo “ kompletni idioti “ sto bi rekao “ nas „Aca
      Vreme je da gosp.Mali , zbog ovog skandala dobije “ cipel cug “ iz institucija ove zemlje sa procesuiranjem zbog “ laznog predstavljanja sa ciljem prevare i ostvarivanja drustveno finansijskih privilegija

    2. Ma šta će mu doktorat,reče naš vrli predsednik da ne mora ni osnovnu školu da ima!!!

  3. Kad se nešto poništi znači da je nekad bilo nešto. Kad se proglasi NIŠTAVIM, znači da NIKAD nije bilo nešto. Ogromna razlika, zar ne? Po tome ispada da je ta njegova brljotina bili OK i da sve što je na osnovu nje stekao i u materijalnom i u svakom drugom obliku, do momenta poništavanja važi kao da je Doktorat bio ispravan.
    I nije samo igra reči. Mislim da slede pravne igrarije. Sačekajmo – videćemo.

    1. Poštovani Zorane, nema šta „da ispada“ po najmanje „brljotine“, „OK“? Odluka je doneta! Insinuirate pravne igrarije, prejudicirajući da je „Doktorat“ plagijat zbog nepismenosti Ministra zaboravio (ako je savladao) gde treba navesti znak interpunkcije. „Per favor“.

  4. Ovo nije vest, vest bi bila da je lopov podneo ostavku. No ako pogledamo kakve svinjarije je proizveo ovaj nikogović i ko mi je šef, naravno da će i dalje kao zec čuvati kupus.

    1. Ana, dete, proveri u rečniku šta znači reč ETIKA. To nije etiketa ni članska karta.

    2. O, Ana, tugo mojih dana….Verujes li nekad sama sebi ili samo pises ono sto ti se kaze? Sumnjas li i da je Zemlja okrugla ako to nije precizno potvrdio neko iz SNS elite?

  5. Bilo je krajnje vreme, eto ja danas prolazim pored megatrenda i kada sam stigao kuci primetim da mi je neko uvalio diplomu u dzep a da nisam primetio, da covek ne poveruje.

    1. Bravo misko! Ali moramo.biti iskreni i reci da ima studenata i na.megableji koji su ga stvarno i iskreno polagali. Doduse o tezini studija ne bih, jer ne znam. Nisam jos bio u prilici megableju da studiram pored ovih mojih drzavnih

  6. U Srbiju
    neki svati
    hoće cepu
    #doktorati.

    I dok cepu
    imu snove
    oma žele
    pišu nove!

    Doktorati
    zbog citati
    neki hoće
    da ih skrati.

    I neka ih
    stignu kazne
    kad se znanje
    samo mazne.

    Za poštenje
    nešto fali
    od doktora
    do lopova
    korak – mali!

  7. E, to je rešeno, sad neka se pripreme Nebojša iz Beogrda, Jeca iz Glasnika i Aleksandar sa NBGDa!

    1. I da se pripremi još pola srbije bez političkih funkcija ali sa diplomama iste te vrednosti

  8. Opozicija hitno da se vrati u Skupstinu i da srusi ovu lopovsko lazovsku kriminalnu vlast.

  9. Opozicija hitno da se vrati u Skupstinu i da ne izlazi iz nje dok Vlada i predsednik ne podnesu ostavke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. LICNO ZNAM 20 TAK STO DR STO SA VSS KOJI NIKADFA NISU POSETILI NEKU VISOKOSKOLSKU USTANOVU..

  11. Bravo cenzura prvo pustite kom a onda obrisete postali ste gori od informera,cim se pomene opozicija odma se obrise a redovno citam vas sajt. Bravo

  12. Znači, sad je Mali dobio i zvaničnu homologaciju za plagijatora?
    Nažalost, reakcija polupismene većine će biti „pa šta?“…

  13. U čuvenom „Alan Ford“-u je jednom pisalo: „Nije tačno da se pošten čovek ne može kupiti. Potrebno je samo ponuditi poštenu cenu. “ Dakle, evo rešenja za Malog: neka tuži Upravnom sudu Beogradski univerzitet i pri tom sudijama ponudi „poštenu“ cenu.

  14. Politička odluka!!! Ko je još video jednoglasno glasanje? Pa šta ako oboje spominjemo Etiopiju, kao da ima razlike.

  15. Ипак, мислим, да би, под хитно, требало променити закон и дозволити бар 50 преписаних страна, а, за, министра, 100. И, Синиша, „доца“. А „апозиција“ нек цркне од муку. Аферим докторе!

    1. Ovako najčešće komentarišu oni koji nit su pisali diplomski nit znaju kako se piše. Možeš ti da prepisuješ ali je neophodno da navedeš izvor

  16. Isplagirano je ovo ponistenje a ne doktorat.Nikad se ne moze osporiti i isplagirati rezultat koji je Sinisa ostvario u ekonomiji i finansijama zemlje.

    1. Tako je. Niko mu ne može oduzeti ono u Bugarskoj, a tek pare od oružja i marihuane……

    2. Da li vi stvarno verujete u to što ste nspisali? Ajde navedite bar jedan od njegovih uspeha.

  17. Konačno jedna stvar rešena.Bravo za Rektorku,bravo za Univerzitet.Spasli ste sve koji su redovno učili,nas koji smo godinu za godinu davali i ostvarili brojne rezultate,koji sa očajem gledamo urušavanje institucija,tu ne potrebu za znanjem,to more osionosti,taj rečnik,te bahate,bezobzirne,nemoralne ljude.Hvala,vratili ste nam svima malo dostojanstva.Hvala na hrabrosti.Nije vam lako.

  18. Ne kloni Duhom Sinisa!
    Ne daj da te ljubomorni izrodi nipodastavaju!!!
    Nego, … cekaj ti da puste onog MegaBrend-Djordevica iz pritvora za par meseci, … pa ces kod njega da Doktoriras, … ima sve da puca. A ovi ljubomorni neka pocrkaju, … !

  19. Ovo senat visokoškolske ustanove ?Pa ovo liči na kafanski sto sa dva lap topa a njih deset.Sramota da nemaju čestitu salu i lap topove.Skinili ste doktorat koji ste prethodno priznali.Svi iz komisije koji su odobrili doktorat i mentor ostali na svojim mestima.Mogu li ja da opljačkam nešto,da me vi „osramotite“ ?

  20. Cudno vreme dodje tako da saka huligana i lazova da dodje i kaze da sneg crn bojim se da bi i to se vrednovalo.

  21. Da li ste ponosni na sebe? Stidite se, bolje edukujte doktore, fale nam pedijatri, gledajte sta fali i unapredite obrazovanje na taj nacin, a vi se hvalite ponistenom diplomom coveka koji je uradio mnogo za Beograd i Srbiju.

    1. Taj “ koji je uradio mnogo za Beograd…“ je jedan od „dva kompletna idiota“ koji su naredili protivzakonito
      rusenje onih udzerica. Tako tvrdi Vas predsednik.

  22. E sad kad su ponistili, da se preispitaju kako je I ko mu je na osnovu cega dodelio titulu. Ko su osobe, vrle kolege koje su u tome ucestvovale I cime su za to nagradjene. Pa onda ispitati sve doktorate dodeljene poslednjih godina sa osvrtom na politicare, njima bliske preletace pa onda decu raznih profesora I privrednika… Pa onda osnove po kojima su neki ljudi izabrani u zvanja profesora I naucnih savetnika.. E onda mozemo da razmisljamo kako vratiti uni Beograd na pristojno mesto na svetskoj listi…

  23. Komisijama“ svaka čast“, dva puta utvrde da nije plagijat, a sada da ipak jeste. I još neko treba da im veruje, baš su „dosledni“.

  24. Odbor je zaključio i da je Mali doslovno preuzmao tekst iz knjige “Novi modeli privatizacije u Srbiji”, a ja sam ubedjena da su to radili i ostali. Samo sto njih niko nije ispitivao.

  25. kako vi mislite da ne bude „Kurta Murta“ ako ne unistimo kandze kadrovske politike? Smeni se glava piramide, telo ostane isto(preleti) a strucnim, mladim, kvalitetnim kadrovima pucaju rebra i lete radne knjizice. ako ne reformisemo kadriranje na Univerzitetu, ne pruzimo mladim naucnicima sansu, ne forsiramo kvalitetne kadrove – uvek ce nam biti „antibirokratska revolucija“ (svi mislili Sloba bolji od ovih pre njega pa onda krenuli ratovi i glad). KADROVSKA POLITIKA NAM JE LUDACKA.

  26. Sramota za UB da se pozicionira u službi bolesnih umova gladnih afera uperenih na jednu jedinu adresu. U bolesnom društvu, već odavno je biti doktor nauka ravno biti niko i ništa. Zato se doktorskiji doktori eksponiraju samo time što pljuju one manje doktorske doktore od sebe. Sramota dakle, više i ne postoji.

Ostavite komentar


Društvo

Red propagande, red rijalitija: REM pokušava da izbaci obavezu prikazivanja dečjeg, obrazovnog i kulturnog programa 10

Red propagande, red rijalitija: REM pokušava da izbaci obavezu prikazivanja dečjeg, obrazovnog i kulturnog programa

Obaveza televizija da petinu njihovog sadržaja čine dečji, naučno-obrazovni, dokumentarni i kulturno-umetnički program izbačena je u nacrtu Pravilnika REM-a, koji je do petka na javnoj raspravi. U praksi, to znači da bi Pink ili Hepi mogli da, neopterećeni pravilnicima, po ceo dan emituju samo rijaliti, uz ono što oni zovu zabavnim i informativnim programom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.