Senat Univerziteta odbio žalbu Samadžića na odluku o izboru Miloša Kovića u zvanje redovnog profesora 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Senat Univerziteta u Beogradu odbio je danas žalbu profesora Filozofskog fakulteta Nikole Samadžića na odluku o izboru profesora Miloša Kovića u zvanje redovnog profesora opšte istorije novog veka na istom fakultetu.

U obrazloženju Senata se navodi da žalbu može podneti samo profesor o kome se raspravlja. Odluka o izboru profesora Kovića doneta je 16. juna ove godine.

Na sednici je doneta i odluka o broju budžetskih studenata koji se upisuje na studijske programe za školsku 2022/2023. godinu.

Za smer Informatički sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka određeno je 590 mesta, od čega je 240 mesta na budžetu i 350 na samofinansiranju.

Smer istog fakulteta Menadžment i organizacija imaće ove školske godine 390 mesta, od čega 180 na teret budžeta i 210 na samofinansiranju.

Smer Obrazovanje učitelja na Učiteljskom fakultetu u Novom Pazaru moći će da upiše 60 studenata, od čega 40 na teret budžeta i 20 samofinansirajućih studenata.

Obrazovanje vaspitača moći će da upiše 30 studenata, od čega 20 na budžetu i 10 na samofinansiranju.

Rektor Univerziteta Vladan Đokić rekao je da je počelo prikupljanje sijalica i baterija za reciklažu u saradnji sa Udruženjem reciklera Srbije i firmom koja se bavi reciklažom tih sirovina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari