Septembarski ritual – rasprava o minimalcu

Ostavite komentar


  1. Evo srkomni text o mom poslodavcu..Od 30tak zaposlenih prosečne plate od 27000 sazvan je sastanak poslodavca i radnika i objašnjeno je da su plate takve kakve su i da nema mogućnosti da se povećaju i poželeo radnicima stećan kolektivni odmor od 15dana..Naravno poslodavac se više umorio pa je ostao 25 dana jer mu je odmor u Dominikani prijao (sa celom porodicom) i totalno ga odmorio za nove pobede. Kad se vratio ustanovio je da ima manjak od glavnog mehaničara i još 4 radnika uz katastrofalno iznenađenje najavio smanjenje plate zbog lošijeg poslovanja i obuke novih radnika.Svaka sitnica znači smanjenje plate..Uz to sve da napomenem da je prošlogodišnji BMV slupao i naravno posle odmora naručio je i kupio novi BMV i iskeširao 88000 eura.Prosečni naš poslodavac..ona 5 radnika otišla su u inostranstvo..uživajmo u banani državi…

  2. U ovoj drzavi sav teret stednje i nekontrolisanog radnog vremena pao je na trecepozivce. Da bi udovoljio kapitalistima ( zelim da verujem da nemaju licne koristi od toga ) politicki i drzavni vrh ce podici prag za odlazak u penziju na 67 godina starosti, pozivajuci se na svedsku praksu ( ne pada mi na pamet ni jedna slicnost sa pomenutom drzavom ) i na taj nacin jos neko vreme obezbediti bahatim poslodavcima topovsko meso. Neki nece docekati odlazak u penziju ali neki i hoce pa ce morati da nastave da rade kako bi preziveli. Ali i tome ce doci kraj mozda i mnogo brze nego sto seposlodavci, drzavni i politicki vrh nadaju. Statistika je neumoljiva i pokazuje da je veoma mali broj ljudi koji vide svoju buducnost u Srbiji. Prosecna starost ce vrlo brzo biti izjednacena sa godinama starosti za ostvarivanje penzije. Nakon toga ni plate vece nego u pomenutoj Svedskoj nece pomoci poslodavcima jer, jednostavno, nece biti ljudi.

  3. Naši sindikati su stvarni neprijatelji zaposlenih. Nečasno kolaborijaju sa kapitalistima i njihovim partnerima, tj. vlastima Zato za njima nema eksploatisanih radnika u (njihovoj režiji, mimikričnim) „sindikalnim“ „povorkama“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.