Peti trofej ove sezone, a ukupno 51. u karijeri, američka teniserka i prva na WTA listi, Serena Vilijams, osvojila je superiornom igrom u finalu Masters turnira u Rimu savladavši Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:0 (6:1, 6:3).

Vilijamsovoj je ovo četvrti trofej uzastopno, a ove sezone trijumfovala je na turnirima u Brizbejnu, Majamiju, Čarlstonu i Madridu. Podatak koji je takođe vredan divljenja je da je Amerikanka u Rimu izgubila samo 14 gemova, a na putu do titule ubedljiva je bila protiv Lore Robson, Dominike Cibulkove, Karle Suarez Navaro i Simone Halep.

Prvi set Vilijamsova je započela sa dva brejka, Azarenka je uspela da vrati jedan ali je to bilo sve od nje u prvom setu jer do kraja nije osvojila nijedan gem na svoj servis. U drugoj deonici „održavala“ se u meču do šestog gema, Serena je tada napravila brejk i povela sa 4:2, Azarenka je odmah uspela da se revanšira ali ne i da zadrži svoj gem i izjednači, pa je na kraju ipak trijumfovala američka teniserka bez veće nezivesnosti.

Ovom pobedom Vilijamsova je potvrdila da je najveći favorit za osvajanje drugog grend slema sezone, Rolan Garosa, koji počinje 26. maja.

Federer i Nadal igrali sinoć

Trideseti međusobni duel Rodžera Federera i Rafaela Nadala odigran je sinoć za titulu na Mastersu u Rimu. Španski teniser ima devet pobeda više, a bio je bolji i u jedinom ovogodišnjem duelu. Ukoliko kralj šljake trijumfuje biće to sedam titula za njega u Rimu, dok je Švajcarcu najveći uspeh finale u dva navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari