Šešelj odbio saslušanje Tužilaštva Haškog tribunala jer nije prisustvovala Radeta 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja odbio je danas da bude saslušan u Specijalnom sudu u Beogradu po tužbi Haškog tribunala za nepoštovanje tog suda, jer kako je rekao, haško tužilašvo nije dozvolilo da saslušanju prisustvuje njegov pravni savetnik Vjerica Radeta.

„Tražio sam da ona uđe direktno sa mnom, oni nisu dozvolili tako da saslušanja nije ni bilo. Postoji dokument od našeg tužilaštva da može sa mnom da bude pravni saradnik, ali nisu dozvolili“, rekao je Šešelj ispred Specijalnog suda u Beogradu.

Šešelj je danas trebalo da bude saslušan povodom objavljivanja poverljivih dokumenata i podataka o zaštićenim svedocima, za koje je izjavio da su „lažni“.

„Odlučio sam da objavim sve haške dokumente iz mog predmeta, već sam objavio oko 50. Tu su izjave zaštićenih svedoka i poverljivi dokumenti“, kazao je on.

Šešelj je naglasio da je objavio sva imena svedoka da bi imalo šta da „ostane za istoriju“.
Foto

Šešelj je pre saslušanja u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu rekao novinarima da je odao imena zaštićenih svedoka iz procesa koji se vodio protiv njega u Hagu.

On je rekao da suđenje protiv njega zbog odavanja poverljivih podataka iz suđenja u Haškom tribunalu u svojim knjigama nema smisla i da od procesa očekuje komediju.

Prema njegovim rečima, on je pravnosnažno oslobođen u tom slučaju i nakon njegovog zatvaranja poverljivost podataka više ne važi.

Imena zaštićenih svedoka u svojim knjigama je, kako tvrdi, objavio da bi to ostalo zabeleženo u istoriji i kako bi ih se „potomci stideli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari