„Šest meseci dovijanja, odmora i bolovanja, dok na kraju ne budem morala da dam otkaz“: Maji je isteklo porodiljsko, a njen sin još nema pravo na vrtić

Ostavite komentar


  1. I naravno, na ovaj tekst nema komentara. Država je onakva kakvi su njeni stanovnici nažalost. Ovo dvoje roditelja pomenutih u tekstu je prinuđeno da se pomiri sa činjenicom da su oni i njima slični u našem današnjem društvu anomalija, izuzetak, nesvakidašnja pojava i da ova sramna država koju dvotrećinski čini sramno stanovništvo neće ni prstom mrdnuti da bi ljudima koje oni smatraju svojim neprijateljima jer drugačije misle makar malo olakšali život.

  2. Pitanje je da li ce se i u septembru upisati. Te upisne komisije su leglo korupcije. Samo veza i kes pomazu.
    Nas su na Cukarici bas zavlacili, pisali smo molbe, zalbe, zalbe na molbe, molbe na zalbe da bi nam na karju rekli da ne zavisi od njih nego od softvera(hahaha). Na kraju smo dete upisali u privatni vrtic.

  3. Uvek su tu novi izbori i neka neka, kao i uvek, glasaju za SNS i za našu decu.

  4. Valjda u takvim situacijama dobijete papir da nema mesta u drzavnom, pa upisete dete u privatni i dobijete onu odbijenicu. Tako da vam drzava refundira deo. Tako bi trebalo da bude. E sad, tamo gde ne postoji privatni vrtic je ocigledno problem.
    U tom slucaju platite bebisiterku, pa tuzite drzavu za odstetu.

  5. Ni nama nema ko da cuva, pa ga cuva supruga a ja radim za oboje. Znali smo da ce tako da bude, a vi bi ste da ste razmislili malo pre trudnoce. Ako nemas uslove ne pravi dete. Ili cuti i trpi. Sam si birao. Svoje dete si sam u obavezi da cuvas. Ako na to nisi spreman, ne razmnozavaj se, takvih imamo i previse

  6. Isti problem imamo moja suruga i ja. Cerka nam je u aprilu napunila godinu dana i ne mozemo da dobijemo vrtic. Postoji pravni osnov, odnosno Zakon o predskolskom vaspitanju i obrazovanju. Isti sam odstampao i licno otisao u predskolsku ustanovu, ali nista nisam mogao da uradim. Oni krse zakon i niko im nista ne moze. Ovo su ta dela koje govore..

  7. Obe naše ćerke su rodjene u martu. Kakav je to bio pakao do septembra! Takodje nisu hteli da ih prime u vrtić, i samo smo pukom srećom i razuevanjem mog sefa uspeli da se izvučemo do septembra.
    Uzas. Drzavi puna usta „radjajte decu“,a ovamo ih baš briga da obezbede najosnovnije!

  8. Članak sadrži dosta neproverenih činjenica. Prvo, zvaničan dokument kaže da dete može biti upisano u vrtić sa 6 meseci. Drugo, gde upisati novu decu ako postojeca deca pripremne grupe(6-7god) jos uvek pohadjaju vrtic jer im se program zavrsava krajem juna!!! Trece, tokom leta se koriste kolektivni smenski odmori, grupe se spajaju i fizicki nema mesta za svu decu. Cetvrto, dete kome nema mesta u drzavnom ima mesta u privatnom vrticu uz refundaciju. Dragi roditelji, razumemo vas, ali vama je jedini cilj da dete udje u vrtic, a kasnije dizete veeeliku prasinu kada uslovi nisu onakvi kakvi smatrate da treba da budu. I stalno se stvara slika suprotsatvljenosti roditelji – vrtić, nema tome mesta na istom smo putu – dobrobiti dece.

  9. Kao prvo kad bi neko kontrolisao koja to deca idu u vrtić,gomila majki ili očeva koji ne rade upiše dete da bi imali slobodno vreme…i tako zauzme mesto nekom kome stvarno treba…još i država to plaća ili refundira..ovde vlada haos i tu nema pomoći…jedino rešenje privatni vrtić ili dadilja,tako do slobodnog mesta u vrtiću, malo se stisnete i to je to…nema druge

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.