Šest dečjih predstava biće izvedeno u subotu 11. aprila u okviru programa nazvanog Pozorište otvorenog srca, koji organizuju NP Užice, užičko Udruženje dramskih umetnika i Grad Užice. Užički mališani imaće priliku i da saznaju kako predstava nastaje, kako se izrađuju kostimi i scenografija, šta radi sufler, kako se glumci pripremaju za nastup i još mnogo toga. Iz gradskog budžeta, kako je rekao Radovan Ristović, član Gradskog veća, za taj program izdvojeno je 70.000 dinara, a ulaznice za sve predstave su besplatne.

Svojevrsni dečji pozorišni maraton počeće u 10 časova izvođenjem predstave Kapetan Džon Piplfoks, a potom na svaka dva sata uslediće komadi Kako je tvrdoglavi džin postao momak fin, Lutkarska pobuna, Zeka lepotan, Čarobni brod i Uspavana lepotica.

– Pozorište je uvek otvoreno, pogotovo za najmlađe. Pored nas glumaca, biće angažovani šminkeri, scenografi, kostimograf i tehnička ekipa. Deca će imati priliku da budu u publici, ali i da zavire iza scene i da otkriju zanimljivi svet pozorišta – rekla je glumica Tanja Jovanović.

Glumci Svetislav Jelisavčići Momčilo Murićizrazili su nadu da će užičko pozorište ovim i sličnim programima za decu, dobiti novu publiku. Narodno pozorište i Grad Užice ponudiće uskoro i srednjoškolcima zanimljiv projekat pod nazivom Procesom do predstave, za koji je u gradskom budžetu planirano 500.000 dinara. Srednjoškolci će sami pisati tekstove, osmišljavati režiju, biće glumci, izrađivaće kostime i scenografiju i na kraju publici prikazati rezultate svog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari