Šesti dan bez Monike, meštani organizovano krenuli u potragu 1Foto: MUP

Meštani Brzog Broda kraj Niša, njih tridesetak, okupili su se jutros u centru naselja i organizovano krenuli u potragu za Monikom Karimanović (12) koja je pre šest dana nestala na putu od svog doma u Suvom Dolu do osnovne škole u Brzom Brodu.

Meštani su kazali da su se organizovali kako bi pomogli policiji da što pre pronađe nestalu devojčicu.

„Zadovoljni smo kako policija traži devojčicu, uključena je i žandarmerija i psi tragači, ali hoćemo da dete dovedemo kući što pre“, rekao je Vedran Osmanović iz Brzog Broda.

Deda nestale devojčice Ljubiša Bećirović rekao je da će rodbina i danas nastaviti da traže Moniku. „Nemamo saznanja da je živa. Tražili smo je po grobljima, šumama, po vinogradima, ali nikakvog traga. Apelovao bih da se u potragu uključi i ministar policije Nebojša Stefanović“, rekao je Bećirović.

On je kazao da su proteklih dana svi meštani Suvog Dola i Brzog Broda pokazali veliku solidarnost sa porodicom i veoma su uznemireni zbog Monikonog nestanka.

„Ljudi strahuju i za bezbednost svoje dece. Ne puštaju svoju decu da idu sama u školu. Tako će biti sve dok se otmičar ne pronađe“, izjavio je Bećirović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je sinoć saopštio da intenzivno traga za Monikom Karimanović od momenta prijave nestanka i da su na terenu angažovani svi raspoloživi resursi MUP-a.
U potrazi se, kako navode, koriste termovizijske kamere, policijski službenici pretražuju teren, a uključeni su i pripadnici Žandarmerije i Helikopterske jedinice.

„Imajući u vidu da su se na društvenim mrežama i pojedinim medijima pojavile neproverene i nezvanične informacije, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve da takve informacije ne objavljuju, kako ne bi ugrozili potragu i život devojčice“, saopštio je MUP.

Monika Karimanović, nestala je u petak, 20. decembra na oko 500 metara od kuće, na putu do škole.

Porodica veruje da je oteta na potezu od pedesetak metara pored njiva između firme koja se nalazi na ulazu u Brzi Brod i prvih kuća u tom naselju.

Roditelji apeluju na sve meštane Niša i okolina da prijave policiji ukoliko vide devojčicu tamne kose i očiju, visine 170 centimetara, koja je u momentu nestanka imala belu bluzu, crnu jaknu i crne pantalone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari