Sever Kosova i dalje blokiran: Srbi na barikadama, škole ne rade, ne zna se ko je pucao u Rudaru 1Foto: FoNet/AP

Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama. Sever Kosova blokiran je i od strane kosovske policije, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sinoć Srbe na severu Kosova da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije. Škole na severu Kosova danas neće raditi.

Sever Kosova i dalje je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Srbi protestuju zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

Kosovska policija zabranila je prolaz i vozilima i pešacima na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Pripadnici Rosu upali su pod punim naoružanjem i s blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode. Oni su radnika kojeg su zatekli isterali sa objekta i poskidali i isekli srpske zastave koje se tamo nalaze.

Nešto posle 21 čas čule su se rafalna paljba i detonacija u Rudaru kod Zvečana, javlja RTS. Ne zna se ko je pucao.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je formiran Krizni štab koji će redovno izveštavati o situaciji na terenu. Osnovne i srednje škole na severu Kosmeta od danas neće raditi.

Zbog dešavanja na Kosovu održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nakon sednice Saveta predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na severu Kosova da budu staloženi i mirnii da ne nasedaju na provokacije, kao i da poštuju Kfor i Euleks.

Predsednik kaže da su barikade izraz protesta zbog hapšenja ljudi i naglašava da ćemo učiniti sve da se sačuvaju mir i stabilnost.

Izvor: Kosovo Online

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari