Šijan: Sa Kosova izbeglo 100.000 Roma, vodite računa i o njima 1Foto: ALEKSANDAR VELJKOVIC (Arhiva)

Predsednik Romske Partije Srđan Šajn, obratio se otvorenim pismom predsedniku Aleksandru Vučiću, šefovima svih poslaničkih grupa kao i premijerki Ani Brnabić, podsećajući ih da je sa Kosova izbeglo više od sto hiljada Roma uz molbu da u pregovorima sa Prištinom uzmu u obzir i interese ove nacionalne manjine.

„Izbegli Romi kao i ostalo izbeglo i raseljeno stanovništno dele zajedničku sudbinu i veliki broj njih još uvek ima nerešena imovinsko pravna pitanja. Kako danas nema pripadnika romske nacionalne zajednice u Parlamentu Republike Srbije, molimo sve učesnike u diskusiji uključujući i Predsednika Republike Aleksandra Vučića da u zauzimanju stava za buduće pregovore između Beograda i Prištine vodi računa o svim građanima sa ovih prostora, a u okviru toga i o Romima“, navodi se u obraćanju predsedniku, parlamentu i Vladi.

Šijan dodaje da konačni dogovor Beograda i Prištine mora da donese rešenja koja se neće negativno odraziti po bilo kog građanina, već da svi građani taj dogovor treba da dožive “kao novu eru u kojoj će svi bolje da žive”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari