Sindikat: Napad na profesora u Bačkoj Palanci je slika i prilika današnje Srbije 1Foto: Miloš Majstorović

Prebijanje profesora Srednje tehničke škole „9. maj“ u Bačkoj Palanci najnovije je upozorenje da nasilje u društvu, koje se manifestuje i u školama, nije skup izolovanih incidenata, nego realna slika i prilika današnje Srbije, ocenio je danas Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS).

U saopštenju su upozorili da skoro godinu dana od sastanka u Vladi Srbije u vezi unapređenja bezbednosti u školama, Vlada nije ispunila „niti jedan od zahteva sindikata“.

„Pozvamo Vladu Srbije, a posebno Ministarstvo prosvete, da prestanu s ignorisanjem problema bezbednosti nastavnog osoblja u školama. Krajnje je vreme da se izmenom Krivičnog zakonika definišu odgovarajuće, stroge kazne za napad na zaposlenog u ustanovi obrazovanja“, ocenio je sindikat.

Podržali su za danas najavljenu obustavu rada u bačkopalanačkim školama i pozvali zaposlene na „solidarnost i zajedničku borbu protiv svih negativnih pojava u društvu koje utiču i na prosvetu“.

Bivši učenik (16) Srednje tehničke škole „9. maj“ u Bačkoj Palanci u sredu je fizički napao profesora Z.S (65) zbog čega će danas u 13 časova zaposleni u svim školama na teritoriji te opštine obustaviti rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari