Sindikat ponovo traži uvođenje krivičnog dela napad na zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti 1Foto: Stefana Savić

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti danas je ponovo pozvao na izmene Krivičnog zakonika i uvođenje krivičnog dela napad na zaposlene u tim delatnostima, na način kako je to propisano za krivično delo napad na advokate.

U saopštenju povodom napada na medicinske tehničare u Službi hitne pomoći kraljevačkog Doma zdravlja, iz sindikata je ocenjeno da se zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti osećaju „potpuno nezaštićeni od napada koji su nažalost sve češći i podstaknuti svakodnevnim blaćenjem profesije u pojedinim sredstvima javnog informisanja“.

„Predlažemo da se uvede novo krivično delo napad na zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, na način da se omogući tužilaštvu da se za isto goni po službenoj dužnosti, što bi svakako delovalo na potencijalne učinioce krivičnih dela da dobro razmisle pre nego ih učine“, stoji u saopštenju.

U noći izmedju utorka i srede u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Kraljevu dogodio se incident kada je pripadnik odreda Žandarmerije iz tog grada, u civilu i van dužnosti napao dvojicu dežurnih medicinskih tehničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari