Sindikat Sloga: Radnici u zdravstvu koji su radili tokom kovida konačno dobijaju stalni posao 1Foto: Pixabay / jarmoluk

Sindikat Sloga pozdravio je odluku Vlade Srbije koja je 14. novembra donela zaključak kojim će u najkraćem roku zdravstveni radnici, saradnici i druga lica, koji su se po osnovu ugovora o radu ili po drugom osnovu radno angažovani na određeno vreme nakon stupanja na snagu Naredbe o proglašenju epidemije zarazne bolesti Kovid 19 biti primljena u radni odnos na neodređeno vreme

„Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite, ovim putem želi da čestita svim kolegama koji će u narednim danima zaključiti ugovore na neodređeno vreme“, kaže Predrag Đurić, predsednik sindikata.

On dodaje da je ovaj rezultat potvrda da borba Sindikata Sloga nije bila uzaludna.

„Sindikat Sloga će u periodu koji je pred nama pratiti kako se odluke Vlade sprovode na terenu i da li će direktori u potpunosti postupiti u skladu sa ovom odlukom. Nažalost, iskustvo nam govori da pojedini direktori iz samo njima znanog razloga ne sprovedu sve do kraja, što za posledicu može imati da neko od kolega ostane bez Ugovora o radu. Ukoliko se takva situacija desi, reagovaćemo kao i uvek do sada kako bi naše kolege ostvarili sva svoja prava“, zaključio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari