Sindikat: Srednja Medicinska škola i gimnazija u Čačku nisu u štrajku, ostale škole štrajkuju 1Foto: Wikipedia/Vanilica

Srednja Medicinska škola u Čačku, pored gimnazije, danas nije učestvovala u štrajku sa potpunom obustavom nastave, na koji je pozvao većinski sindikat prosvetnih radnika u tom gradu „Sindikat obrazovanja Čačak“.

Nastava u te dve škole se odvija redovno, a ostale škole štrajkuju.

Predsednik „Sindikata obrazovanja Čačak“ Vladimir Adžić rekao je na konferenciji za novinare da je 26 osnovnih i srednjih škola u Čačku u štrajku sa potpunom obustavom nastave zbog ubistva osam učenika i čuvara u beogradskoj osnovnoj školi.

„Sindikat je jednoglasno doneo odluku da danas bude obustavljena nastava u čačanskim školama, bez štrajkačkih zahteva, jer je prosveta zanemela“, rekao je Adžić.

On je dodao da će u petak takođe biti obustavljena nastava u čačanskim školama, na poziv Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, čiji je čačasnki Sindikat član i da će toga dana u 11.55 časova biti održan skup prosvetnih radnika, učenika i roditelja na gradskom trgu.

Nastavnici Gimnazije u Čačku su na jutrošnjem sastanku, povodom odluka Sinidkata obrazovanja Čačak i Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije o štrajku u četvrtak i petak, zaključili da je ta odluka „neprimerena trenutku“.

„Nastavnici Gimnazije smatraju da bi u ovim teškim danima za naše društvo i državu svi nastavnici trebalo da budu sa svojim učenicima i da zajednički, uz ljubav prema znanju, saradnju i međusobno poverenje lakše prebrodimo ovaj težak udarac za prosvetni sistem i sve nas“, navodi se u saopštenju Gimnazije koje je potpisao direktor škole Ivan Ružičić.

Sve vesti u vezi sa tragedijom na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari