protest laza lazarevićfoto FoNet Marko Dragoslavić

VD direktora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ – dr Ivana Stašević Karličić odlučila je da otpusti 47 zaposlenih te bolnice – navodi se u zajedničkom saopštenju Zajednice sindikata Srbije, Sindikata lekara i farmaceuta Srbije i Ujedinjenih sindikata zdravstva Srbije.

Oni navode da je dr Stašević Karličić, izuzimajući štrajk dela zaposlenih u toj bolnici, bez ikakvog povoda otpočela postupke za otkaz i tako započela „najveći masovni progon zaposlenih u istoriji Srbije“.

– U svom maniru, bez grama zakonitosti u svom radu nanela je neverovatnu štetu bolnici i zaposlenima. Nakon ovakvog postupka i ponašanja, radnici Klinike će, obzirom na ugrožavanje sigurnosti i biološkog opstanka radikalizovati štrajk na način koji će sprečiti ovakvo divljačko i ničim izazvano ponašanje – ističe se u saopštenju koje prenosi Direktno.rs.

Deo zaposlenih štrajkuje protiv direktorke Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, a više od 50 posto zaposlenih je potpisalo zahtev za njenu smenu. Neki štrajkači su dobili i otkaz.

Nezadovoljni zaposleni su rekli i da je za vreme petogodišnjeg mandata aktuelne direktorke kliniku napustilo 25 lekara i više od 27 tehničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari