Sindikati RGZ: Nadležni da obezbede normalno funkcionisanje institucije i spreče progon zaposlenih 1Foto: rgz.gov.rs

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) zatražili su danas od nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mere i obezbede normalno funkcionisanje te institucije i spreče dalji progon sindikalnih predstavnika i zaposlenih.

U saopštenju tri sindikata iskazuje se veliko nezadovoljstvo i uznemirenost zbog aktuelne situacije u RGZ.

Posle jednomesečne blokade rada katastra, usledile su aktivnosti rukovodstva protiv sindikata koji su za vreme blokade u javnosti ukazivali na moguće posledice i postavili pitanje konkretne odgovornosti za kolaps koji je nastao, navodi se u saopštenju.

Pošto je u jednom trenutku direktor RGZ Borko Drašković doneo nalog kojim je zabranio bilo kakvu komunikaciju zaposlenih sa strankama ili trećim licima bez njegovog odobrenja, usledila je odmazda, tvrdi se u saopštenju.

Kako se precizira, počeli su telefonski pozivi koordinatora po nalogu direktora i to na lične brojeve zaposlenih članova tri sindikata sa zahtevom da se u najkraćem roku izjasne za isčlanjenje iz “zločinačkih organizacija“ koje su “nanele nenadoknadivu štetu RGZ“.

Posle toga, zaključuje se u saopštenju tri sindikata, u roku od 48 sati usledila su rešenja i radni nalozi o premeštaju onih koji to nisu učinili na druga i udaljena radna mesta, neka i više od 60 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari