Sindikati "Sloga" protestvovali: Primorana da radi sa živim ranama u kuhinji MUP-a 1Foto: MUP

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ (USS „Sloga“) zatražili su danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova „hitno reaguje povodom nehumanog postupanja Sektora za ishranu i smeštaj prema Neveni J. – koja radi na mestu pomoćne radnice u jednoj od kuhinja ministarstva u Beogradu i da je adekvatno zdravstveno zbrine na lečenje zbog životne ugroženosti“.

Kako je saopšteno, ona je „Sindikatu policije ‘Sloga’ prijavila da joj je zdravlje ugroženo jer radi sa otvorenim ranama na nogama koje su posledica proširenih vena i ekstremnih uslova rada i do 12 sati dnevno, ali da zbog životne egzistencije porodice ne sme da ide na bolovanje i primorana je da svakodnevno radi i trpi bolove“.

„Ona je svoje tvrdnje i bolest potvrdila u komunikaciji, dokumentovala fotografijama i Sindikatu policije Sloga, koji ih je objavio na svom sajtu“, navedeno je u saopštenju.

USS „Sloga“ su osudili ovakvo „nehumano ponašanje MUP-a prema ozbiljno zdravstveno ugroženoj ženi, koja je zbog opstanka i životne egistencije primorana da trpi bolove na radnom mestu i stoji na nogama na kojima ima žive rane“.

„Ovakvi primeri trpljenja zdravstvenih tegoba zbog očuvanja radnog mesta i životne egzistencije porodica nisu jedini primer, verovatno ih ima na stotine hiljada širom Srbije“, upozorili su USS „Sloga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari