Konstituisanje zakonodavne i izvršne vlasti u pećinačkoj opštini, započeto 24. juna verifikacijom odborničkih mandata, završeno je u ponedeljak 14. jula. Za predsednika opštine izabran je Siniša Vukov (DS), ekonomista i dosadašnji načelnik za budžet i finansije, a za njegovog zamenika Milan Stefanović, diplomirani inženjer poslovne informatike iz Karlovčića.

Konstituisanje zakonodavne i izvršne vlasti u pećinačkoj opštini, započeto 24. juna verifikacijom odborničkih mandata, završeno je u ponedeljak 14. jula. Za predsednika opštine izabran je Siniša Vukov (DS), ekonomista i dosadašnji načelnik za budžet i finansije, a za njegovog zamenika Milan Stefanović, diplomirani inženjer poslovne informatike iz Karlovčića. Za predsednika SO Pećinci ponovo je izabran Živko Marković (DS), a zamenika predsednika Skupštine Sava Čojčić (G17), dok će dužnost sekretara SO i u ovom mandatu obavljati ponovo Slavica Petković. Izborom članova Opštinskog veća i stalnih radnih tela završeno je konstituisanje organa zakonodavne i izvršne vlasti u Opštini Pećinci.
Marković je najavio i brzo održavanje naredne sednice na kojoj će biti izbor i imenovanje direktora javnih preduzeća, ustanova i upravnih odbora. Time bi se završilo formiranje organa opštinske vlasti, u ovoj opštini gde je skupštinsku većinu napravila demokratska opcija čiju okosnicu čini DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari